Volg BuzzyBee op Twitter !Volg BuzzyBee op Facebook !
Het is nu 05 jun 2020, 11:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Korte Verhalen Schrijven
Ongelezen berichtGeplaatst: 19 jan 2011, 20:30 
Offline
Keizersvlieg
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 nov 2006, 23:19
Berichten: 958
Woonplaats: Ureterp
Volg jij een Cursus of mag jij graag Korte Verhalen schrijven in verschillende genres dan kun jij ze hier plaatsen :duim:


SUCCES!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 19 jan 2011, 20:53 
Offline
Keizersvlieg
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 nov 2006, 23:19
Berichten: 958
Woonplaats: Ureterp
Isa en haar verjaardagscadeau
 
De ochtend van Isa haar tiende verjaardag is aangebroken. Isa is intussen wakker en loopt naar beneden. Ze is blij omdat er slingers in huis hangen. Mamma is ook al beneden en feliciteert Isa met haar tiende verjaardag. `Waar is pappa?` Vraag Isa aan haar moeder, Pappa komt zo schat`Isa gaat aan tafel zitten en mag alvast een cadeautje uit pakken. Inmiddels is pappa ook beneden en gaan ze heerlijk ontbijten. Isa is benieuwd wat er vandaag gebeuren gaat maar, mamma en pappa geven daar geen antwoord op. Een klein uurtje later als iedereen klaar is met douchen en aankleden, gaat de deurbel en Isa doet open. Isa is heel verbaasd en ziet een pakje bij de deur staan. Pappa haalt het cadeau binnen en zet het in de woonkamer neer. `Kijk´ zegt pappa; dit is voor jou en jij mag het gaan uit pakken.Heel opgewonden pakt Isa het cadeau uit en juicht.
Wauw roept ze een pup! Dankjewel pappa en mamma erg lief. Isa is zo opgewonden dat ze geen tijd meer heeft voor de visite en de cadeautjes. Maar, het hondje was zo moe dat het prins heerlijk ligt te slapen en Isa kan haar cadeau uitpakken. Het hondje van Isa ligt op een zilver kleurig kleedje omdat het haar lievelings kleur is en besluit haar hondje Zilver te noemen. Pappa en mamma zijn heel blij en keuren de naam goed. Vanaf die dag zijn Isa en Zilver onafscheidelijk. En Isa wil heel graag dat Zilver bij haar slaap en het mag van mamma. Moe en voldaan gaan ze alle twee naar boven en en vallen in slaap.
 De volgende dag
Als Isa op school is vertelt ze iedereen dat ze een pup heeft gekregen en laat een foto zien in de klas. De juf komt met het idee dat iedereen met dierendag hun huisdier mogen meenemen. De kinderen juichen en zijn blij. Bij thuiskomst vraagt Isa direct of ze Zilver met dierendag mee mag nemen naar school en dat de juf met het idee kwam. Mamma lacht en zegt dat het goed is. Isa loopt naar Zilver en gaat knuffelen en nog even buiten spelen.
Weken en maanden gaan er voorbij en dan komt de dag waar Isa naar toe geleefd heeft. Het is dierendag en Isa gaat met Zilver naar school. Samen hebben ze het heel gezellig en genieten van de dag. Moe maar voldaan lopen ze samen naar huis en vallen alle twee op de bank in slaap. Na enige tijd te hebben geslapen gaat Isa eten maar, is zo moe dat Zilver en Isa naar boven gaan. Vijf minuten later gaat mamma even kijken en ziet dat ze beide in slaap gevallen zijn.
De volgende dag worden ze vroeg wakker en besluiten om buiten te spelen. Zilver ziet van alles en loopt steeds verder van Isa weg. Isa ziet dan ook dat Zilver uit haar ogen verdwenen is en rent naar huis. De hele dag wordt er gezocht naar Zilver maar, zonder succes. De avond is aangebroken en Isa ligt te huilen in bed en kan niet slapen. De andere dag gaat er weer gezocht worden maar, weer zonder succes. Isa is heel bang maar is vastbesloten dat Zilver weer thuis komt. Plotseling horen ze iets bij de achterdeur en gaan kijken. Tot hun grote verbazing zien ze dat Zilver de weg naar huis terug gevonden heeft en er wordt gejuicht. Zilver blaft en kwispelt en springt van blijdschap. Zilver is erg moe en gaat op zijn kleedje liggen en valt in slaap. Isa is opgelucht en gaat nog even buiten spelen.
Op school verteld Isa wat er gebeurd is en de juf raakt ontroerd en verteld ook een verhaal aan de kinderen over haar jeugd toen ze ook een hondje hadden. Iedereen luistert aandachtig en Isa beseft hoe belangrijk Zilver voor haar is geworden.
Twee jaar later:
Isa is nu twaalf jaar en mag na de grote vakantie naar de middelbare school. Maar, eerst mag Isa vakantie vieren. Thuis hoort ze haar ouders praten over de vakantie en dat Zilver niet mee kan. Isa is boos en rent naar boven. Moeder ziet dat en loopt haar dochter achterna. Na enige tijd te hebben gepraat is Isa vastbesloten en als Zilver niet mee kan ga ik ook niet mee zegt, Isa. Later heeft Isa een idee en gaat naar haar ouders. Ze wil namelijk vakantie vieren bij opa en oma omdat Zilver dan ook mee kan. Moeder hoort haar verhaal aan en overlegt met pappa. Na een wandeling met Zilver hoort ze dat opa en en oma haar graag willen hebben met de vakantie en is blij.
Paar dagen later:
Mamma is druk bezig met het inpakken van Isa's koffer en ze helpt mamma mee. Opa is inmiddels binnen en neemt Isa mee naar oma. Bij oma aangekomen drinken ze thee en hebben een koekje erbij. Dan staat Zilver voor de deur te blaffen en gaan naar buiten. Uren zijn Zilver en Isa buiten aan het spelen en Zilver weet niet wat hij overkomt. Zilver rent, ruikt, blaft. Zilver en Isa vergeten de tijd en hebben een hoop lol. Dan staat Zilver stil en is bang. Maar, Zilver is te nieuwsgierig en besluit toch te gaan kijken wat voor een dier er voor hem staat en snuffelt. Zilver piept en heeft pijn en Isa ziet dat Zilver zich pijn heeft gedaan aan de stekels van een egel en helpt Zilver. Samen spelen ze verder en geniet nog even voordat oma roept voor het eten.
De volgende dag
Oma heeft een verassing voor Isa en Zilver. Oma en opa gaan met Isa en Zilver naar de dierentuin. Bij de dierentuin Heeft Zilver een dag van zijn leven en heeft het te druk met snuffelen en ruikt van alles. Isa heeft ook de dag van haar leven en merkt dat ze Zilver goed moet vast houden voordat hij weer weg loopt. Uren gaan er voorbij, en besluiten even te gaan zitten bij de olifanten. Zilver blaft met de olifanten en de olifanten reageren terug. Het is feest en Isa lacht, Bij thuiskomst besluiten Zilver en Isa in bad te gaan en hebben dolle pret. Oma roept Isa en Zilver om nog even een warme chocomelk te gaan drinken met z'n allen voordat Isa naar bed gaat om de dag even af te sluiten. Met Zilver aan de voeten en en een warme chocomelk zitten ze heerlijk voor de televisie en genieten na, praten nog wat en dan gaat Isa naar bed en Zilver mag mee. Isa bedankt oma nog even voor deze mooie dag en gaat slapen.
Later in de week:
Dan word er gebeld en oma neemt op en hoort dat de pappa en mamma van Isa terug zijn van vakantie maar, als Isa zin heeft mag ze nog blijven en oma overlegt met Isa wat ze wil. Isa wil nog een paar nachten blijven en oma vind dat goed. Isa is blij en danst met Zilver in de woonkamer. Oma is nog aan de telefoon en heeft leuke verhalen gehoord die ze beleeft hebben op hun vakantie en is vanavond van plan om het te vertellen bij het eten.
Isa gaat naar huis:
Oma is bezig met de koffer van Isa en zet nog even koffie en geeft Isa nog wat te drinken. Pappa komt ook binnen en drinkt koffie mee. Later zitten ze in de auto en rijden naar huis. Isa is blij en heeft veel te vertellen. Isa is erg enthousiast en begint al met haar mooie momenten.
Bij thuiskomst heeft mamma wat lekkers voor Zilver en zitten ze heerlijk aan tafel te kletsen Isa verteld over haar logeer party bij opa en oma en Mamma verteld over hun vakantie. De tijd vlieg en iedereen heeft het er na hun zin. Pappa haalt patat op en mamma en Isa dekken de tafel. En Zilver krijgt ook wat lekkers en gaat het nuttigen op zijn kleedje. Tijdens het eten verteld mamma dat Isa haar vakantie er bijna op zit en weer vroeg naar bed moet om alvast te wennen. Isa is niet zo blij maar, heeft ook wel veel zin om naar de grote school te gaan.
Paar dagen later:
Het is zover Isa moet haar aankleden en naar school. Isa is nerveus en vraagt of mamma haar wil brengen. Komt goed schat zegt, mamma ik breng je straks naar school. Mamma?, ja antwoord mamma, Hoe moet dat met Zilver? Ik ben nu veel op school hé. Ja antwoord mamma maar, zegt daar geen zorgen over hoeft te maken. Pappa en mamma weten dat je onwijs blij bent met je verjaarscadeau Zilver, en dat je goed voor hem gaat zorgen en wij helpen je erbij want school is ook heel belangrijk schat.
Isa gaat tevreden naar school en wil Zilver nooit meer kwijt.

 
Patricia
 


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2011, 17:59 
Offline
Keizersvlieg
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 nov 2006, 23:19
Berichten: 958
Woonplaats: Ureterp

Mijn Hond Luka

Op een dag bellen mijn vriendin en ik samen zoals we vaker doen en kletsen een half uur vol. Het was een fijn gesprek en verteld dat haar hond Bella puppy's heeft gekregen. We maken dan ook een afspraak om de puppy's te komen bekijken. Die dag vergeet ik nooit meer. Omdat ik verliefd werd op een hele mooie puppy. Voordat ik het in de gaten had kreeg ik deze puppy van mijn vriendin. Zo lief, en nam het aan. En noemde mijn hond LUKA. Na een aantal keren geweest te zijn mag ik eindelijk Luka mee nemen naar huis. Ik ben in de wolken en hebben samen een hele leuke tijd gehad.
Op een dag ben ik buiten met Luka. En bij het zwembad komt een dame met een hoofddoek naar buiten. Luka staat verstijfd te kijken en loop 2 stappen naar voren. Ik blijf staan en kijk toe. Vervolgens begint Luka te grommen en heb geen idee waarom. Ik begin dan ook te lachen en draai me om. Later in huis vertel ik dit en komen tot de conclusie dat Luka dit nog niet eerder had gezien. De vrouw had een andere huidskleur en denk dat dit wel eens de oorzaak kon zijn.
Ik werd hellaas ziek en kreeg te horen dat ik allergisch voor kort harige honden ben. En besluit na enige tijd Luka terug te brengen naar het nest waar het vandaan kwam.
Tot de dag van vandaag besef ik dat ik de juiste keus heb gemaakt. Luka heeft het daar nog steeds naar zijn zin. Dit is 5 jaar geleden en mis Luka nog iedere dag maar, ik kom dan ook zo vaak als ik mag op bezoek. Bij iedere bezoek merk ik dat Luka mij nog steeds herkend en dat voelt fijn. Ik voel dan ook dat het gemis aan mijn kant duidelijk aanwezig is maar, wetend dat ik de juiste keus heb gemaakt om mijn gezondheid. Al was de keuze verdomd moeilijk, blijf wel bij mijn besluit.

Patricia


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2011, 18:00 
Offline
Keizersvlieg
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 nov 2006, 23:19
Berichten: 958
Woonplaats: Ureterp
DialogenKapper en zijn klant:

Die zelfde morgen, komt er een mooie dame het kapsalon binnengelopen. ze zegt; Goedemorgen samen.
“Goedemorgen zegt de kapper tegen zijn klant”. “Waar kan ik u mee van dienst zijn?”. Nou! Ik zou graag geknipt willen worden Meneer?. Dat kan antwoord de kapper,. Neem u maar alvast plaats mevrouw, er zijn nog 2 wachtende voor u. “Wilt u ook een kop koffie mevrouw?”. Graag! antwoord de vrouw, en neemt plaats.

Boze schoonzoon en zijn schoonmoeder:

Boze schoonzoon en zijn schoonmoeder gaan zitten aan de tafel. Om de ruzie tussen hun beide uit te praten. Boze schoonzoon vraagt; aan zijn schoonmoeder, “kunnen we dit voor eens en altijd uitpraten?”. Dat is prima maar, dan pak ik eerst even de koffie voor ons en doe nog even de wasmachine aan. En dan kom ik zo terug om te praten met jou. “Is goed,dan wacht ik even op u”.

Leraar en enkele leerlingen:

De leraar komt de klas binnen en zegt; goedemorgen klas. De leerlingen vragen aan hun leraar, waarom hebben we nu les van u meneer?. Nou! Dat ga ik even vertellen. De les die jullie normaal hebben op dit uur, is niet door gegaan omdat jullie lerares vandaag gaat trouwen klas. En wij vandaag een grote trouw kaart voor jullie lerares gaan maken!. “ja leuk!”. Mogen wij daar direct mee aan de gang gaan?.

Verliefd stel dat meubels gaat kopen:

Het verliefd stelletje komt een meubelzaak binnen en lopen wat rond om te oriënteren. En worden aangesproken door een verkoper. En vraagt, “Waar kan ik u mee van dienst zijn?”. “ ik denk het wel”, antwoordde de jongen. “Wij zoeken nog een bank en een twee persoons bed?”. Alleen kunnen wij het momenteel niet eens worden qua smaak meneer. Kijken jullie dan rustig even rond, en als er vragen zijn of zin hebben aan een kop koffie, roepen jullie mij maar. Ik ben wel in de winkel te vinden. “En denk eraan alle meubels zijn te bespreken in de wensen van de klant”.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling