BuzzyBeeForum
http://buzzybeeforum.nl/

Mijn Lada 112
http://buzzybeeforum.nl/viewtopic.php?f=353&t=35779
Pagina 1 van 1

Auteur:  zwarand [ 21 jan 2012, 15:54 ]
Berichttitel:  Mijn Lada 112

Beste Ladaliefhebbers!

Sinds kort ben ik de tevreden eigenaar van een Lada 112 :) Eigenlijk is het een hele prettige auto waar ik heel erg blij mee ben. Wat opmerkingen van vrienden/familie/collega's dan daargelaten, maar dat zullen jullie wel kennen.

Alleen nou zat ik vandaag onder de motorkap even alle vloeistoffen na te lopen en ik schrok een beetje van wat ik denk dat het koelvloeistofexpensievat is :huh: . Dat was namelijk geheel, op wat bruine drab na, leeg :OMG:

Nou heb ik geen waarschuwingslampje gehad (weer een ander probleem). Gelukkig rijdt de auto mooi op tempratuur. Dus misschien is de zaak niet reddeloos verloren. Maar ik moet toegeven, ook al ben ik een man, dat ik mij toch even af zit te vragen wat wijsheid is op dit moment. Gewoon bijvullen, en dan ben ik klaar voor een jaar? Want het zit me niet lekker... 't gaat om dat bruine ding, ik voeg even een foto toe.

Afbeelding

Auteur:  Ladaman [ 21 jan 2012, 16:52 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Het lijkt erop dat de koelvloeistof al een aantal jaren geleden is overleden, m.a.w. nooit is vervangen.
Koelsysteem leeg laten lopen, en met een reinigingsmiddel spoelen, daarna weer vullen met goede koelvloeistof dan moet het opgelost zijn.
Vul het systeem niet met verschillende merken vloeistof.

De ervaring leert dat veel bezitters de remolie en koelvloeistof nooit (laten) vervangen.

Auteur:  zwarand [ 21 jan 2012, 20:22 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Dank :)

Een beetje reiniging kan ie wel gebruiken ja.

Auteur:  Jan Feijen [ 22 jan 2012, 16:58 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Als er alleen nog maar bruine drap in zit, dan is reinigen geen overbodige luxe.

Wat mij wel opvalt aan de foto, is dat de bovenkant erg smerig is. Alsof daar de koelvloeistof uit gelekt heeft. Met de Lada 111 die ik heb gereden, had ik regelmatig het probleem dat in het tankje een scheurtje ontstond, ook bovenin. Als de auto stil staat, zie je niets, maar als de je de auto stationair laat lopen en het vloeistof wordt warm, dan zie je de koelvloeistof er aan de bovenakant uitkomen. Wellicht ook handig om dat te controleren.

Auteur:  zwarand [ 22 jan 2012, 19:50 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Dat is een goede tip... want ik zit nou te denken, die smerigheid loopt nog wat door naar beneden. Zou de vorige eigenaar dat ding gewoon niet goed dichtgedaan hebben? Of dat de dop niet goed sluit. Of een scheurtje. Ja, ik vraag het retorisch, want dat weten jullie ook niet. Maar ik zal er op letten.

Auteur:  zwarand [ 11 maart 2012, 12:27 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Beetje laat, maar ik dacht het is wel zo aardig om te laten weten hoe het is afgelopen...

Nou, namens mijn weer helemaal frisse 112 bedankt :) Ik had er een hard hoofd in, maar hij is weer helemaal schoon geworden. Dat lekken blijkt veroorzaakt door een ontbrekend afdichtringetje. Dus ik naar Halfords: "Heeft u voor mij een afdichtringetje voor een expansievatschroefdop voor een Lada 112?" Maar die hadden ze niet op voorraad :bigfun:

Auteur:  Ladafanaat [ 11 maart 2012, 12:44 ]
Berichttitel:  Re: Mijn Lada 112

Goed om te horen dat het gelukt is!

Kom je ook naar de ALV volgende week?

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/