BuzzyBeeForum
http://buzzybeeforum.nl/

Lada Granta
http://buzzybeeforum.nl/viewtopic.php?f=363&t=25448
Pagina 1 van 1

Auteur:  René [ 15 aug 2010, 17:16 ]
Berichttitel:  Lada Granta

Nieuwe Lada heet Granta

Lada komt volgend jaar eindelijk met de opvolger van de klassieke 2015/2017/Riva-modellen en de Samara. Die wordt gebaseerd op de Kalina en krijgt de naam Granta. Die naam is gekozen na een prijsvraag onder de Russen. Daaruit zijn tien namen geselecteerd. Granta wordt gebruikt voor het eerstvolgende model, de overige negen worden bewaard voor toekomstige Lada-producten.
De winnende inzender valt met zijn neus in de boter. De prijs is namelijk de 26 miljoenste Lada die sinds de oprichting van het merk van de band rolt. Het betreft deze maagdelijk witte Kalina Luxe. De meest succesvolle Lada’s zijn de vierkante modellen, die zijn afgeleid van de Fiat 124. In al zijn verschijningvormen is die wereldwijd 18,5 miljoen keer verkocht. In de loop der jaren zijn niet alleen in het Russische Togliatti Lada’s gebouwd maar ook in Ecuador en Egypte.

(Bron: Autoweek.nl)

Auteur:  Alex Miedema [ 15 aug 2010, 17:17 ]
Berichttitel:  Re: Lada Granta

Ben benieuwd...

En de Samara was toch opgevolgd door de 110/111/112?

Auteur:  Ladafanaat [ 23 aug 2010, 21:40 ]
Berichttitel:  Re: Lada Granta

Ja dat klopt en die zijn weer opgevolgd door de priora.

Maar een foto :alex: van de granta?

Auteur:  Ladafanaat [ 23 aug 2010, 21:42 ]
Berichttitel:  Re: Lada Granta

Even snel op google gekeken: :Girlcry: :Girlcry: Waarom moest renault zich er nou mee bemoeien? Ik zie een veredelde dacia :wezli:

Afbeelding

Auteur:  René [ 03 sep 2010, 11:30 ]
Berichttitel:  Re: Lada Granta

21ste eeuw start bij Lada met Granta

Dit is de langverwachte opvolger van de hoekige modellen die stammen uit de jaren ’70. Het zou best nog wel eens kunnen dat de Granta de goedkoopste auto in Europa is.

Middels een prijsvraag heeft Lada voor het nieuwe model de naam Granta gekozen. Rond de helft of het einde van 2011 maakt hij zijn debuut. De auto volgt de klassieke modellen op die stammen uit de jaren ’70 en ook de Samara, die nog steeds in Togliatti wordt gebouwd. Het avontuur van de Granta start met een sedan en een hatchback zal volgen. Ook een stationwagen staat op de planning.
Lada noemt in Rusland een prijs van zo’n 5.000 euro. Daarmee ligt hij op een nog iets lager niveau dan de Dacia Logan. De auto wordt gebouwd op het platform van de Kalina. “Maar hij wordt veiliger, moderner en comfortabeler dan de Kalina.” Lada’s partner Renault heeft interesse om zijn eigen versie van de Granta te maken. Die zou dan nog onder de Sandero en Logan in het programma moeten komen.

De Granta is natuurlijk in de eerste instantie bedoeld voor de Russische markt, maar de mogelijkheid dat de auto ook naar West-Europa komt, wordt niet uitgesloten. In 2020 wil Lada negen modellen voeren die op drie of vier platforms staan en in zes marktsegmenten actief zijn. Tegen die tijd moeten er bij het merk 1,2 miljoen auto’s worden geproduceerd. Dit jaar is de verwachting dat er 571.000 Lada’s worden gemaakt.

(Bron: Autoweek.nl)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/