Volg BuzzyBee op Twitter !Volg BuzzyBee op Facebook !
Het is nu 16 jun 2019, 10:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: John Lennon
Ongelezen berichtGeplaatst: 08 dec 2005, 14:22 
Offline
Duizendpoot
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2005, 15:12
Berichten: 1416
Woonplaats: Nieuw-Vennep
Afbeelding

Remembering John Lennon op Arrow Classic Rock
Donderdag 8 december 2005 is het 25 jaar geleden dat John Lennon op 40-jarige leeftijd werd vermoord.
Een tragische gebeurtenis die een plotsklaps einde betekende aan het leven van één van de beste songwriters die de wereld ooit heeft gekend.
Reden voor Arrow om deze donderdag de meest legendarische Beatle te eren met een speciale John Lennon thema-dag.
Verwacht de hele dag extra veel John Lennon en Beatles-songs, met natuurlijk de nadruk op door Lennon geschreven werk. Om 21:00 volgt ook nog een John Lennon-special, gepresenteerd door Gerry Jungen.


Vinden jullie zijn muziek goed?
Heb je een cd of dergelijke liggen,
ik zelf krijg waarschijnlijk dat nieuwe album onder de kerstboom....

_________________
'86 Honda Civic
'92 Volvo 945 B230FB H5


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 08 dec 2005, 14:27 
Offline
Oud-Roerganger
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2003, 13:56
Berichten: 172594
Ik vind hem best goed :) Ik word ook wel eens met hem vergeleken :? Zal wel door mn bril komen, in ieder geval niet aan mn muzikale talent :lol:

_________________
Meer curiositeiten en actualiteiten op bedrijfswagengebied zien? Klik dan eens door naar alexmiedema.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 08 dec 2005, 17:33 
Offline
Stripster

Geregistreerd: 12 apr 2003, 13:56
Berichten: 7979
Ik vind dat die mooie liedjes maakte, maar echt goed zingen kon hij niet echt... :oops: Yoko Ono kon ook niet zingen trouwens.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
Ongelezen berichtGeplaatst: 08 dec 2005, 18:16 
Offline
Duizendpoot
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2005, 15:12
Berichten: 1416
Woonplaats: Nieuw-Vennep
Ik keek nog ff verder op Arrow en zag dit:

John Winston Lennon wordt op 9 oktober 1940 geboren in Liverpool. Zijn jeugd is allesbehalve makkelijk omdat de jonge John een nogal moeilijk karakter heeft.
John wordt opgevoed door zijn moeder en zijn tante. Zijn vader werkt op zee en is soms maanden van huis. Op een bepaald moment besluit pa Lennon dat het gezin moet verhuizen naar Nieuw Zeeland. Moeder Julia heeft daar absoluut geen trek in. De vader van John besluit om toch te gaan en John moet kiezen tussen zijn moeder in Liverpool en zijn vader in New Zeeland.
John besluit om in Liverpool te blijven maar de keuze heeft hem zijn hele leven parten gespeeld.
John groeit op in een van de hardere buurten van Liverpool en veel van zijn vriendjes wonen in het weeshuis Strawberry Fields. Als puber begint John de Rock & Roll te omarmen. Hij draagt een vetkuif en meet zich een leren jasje en bijbehorende minachting voor alles dat burgerlijk is aan.
In 1956 begint hij zijn eerste bandje the Quarrymen op. In dat bandje zit een van zijn beste vrienden Stu Suttclife, een hopeloze muzikant maar wel vaste maat van John Lennon. In 1958 slaat het noodlot toe. Julia Lennon, Johns moeder wordt doodgereden door een dronken politie agent. Het is deze ervaring die van de toen pas 18 jarige John een bittere en vooral cynische man maken die veel te oud is voor zijn leeftijd.

De Quarrymen gaat eigenlijk naadloos over in The Silver Beatles en op het moment dat ze hun eerste optredens gaan doen is ook de toevoeging Silver verdwenen. Eind 1960 gaan The Beatles voor een tijdje naar Hamburg om daar in de drukke hoerenbuurt te gaan spelen. Door het enorme aantal Amerikanen en zeelieden is de vraag naar R&R daar enorm, en veel beginnende Engelse bands doen de broodnodige ervaring op in rokerige zaaltjes met dronken publiek. Bassist Stu Sutcliffe begint een relatie in Hamburg met Astrid Kirchher. Zij vertelde Stu dat hij z'n haar naar beneden moest kammen als een soort van Page kapsel avant la lettre. De andere leden van de band hebben er pret om maar gaandeweg meten ze zichzelf allemaal dat kapsel aan, behalve drummer Pete Best. Tijdens die optredens in Hamburg is er volgens verschillende biografen beslist het één en ander gebeurd. Eentje vermeldt de vechtpartij tussen Paul McCartney en Stu Sutciffe en er is er zelfs één die Lennon een moord in de schoenen schuift. Het eerste is waar, en had te maken met het feit dat Sutcliffe een uiterst matige muzikant was en zijn plek te danken had aan het feit dat hij een vriend van Lennon was. McCartney was een uiterst professionele muzikant en kon het geklungel van Sutcliffe niet uitstaan. Die moord? Vast staat dat Lennon en Sutcliffe verwikkeld raakten in een vechtpartij maar nooit is daarbij een dode gevallen. Het feit dat Sutcliffe een dodelijke hersenbloeding opliep bij die vechtpartij moet ook naar het land der fabelen verwezen worden. Stu Sutcliffe overleed aan een herseninfarct op 10 april 1962.

Na de opleiding in Hamburg was de weg naar succes in Engeland redelijk makkelijk. Het succes was weergaloos. Alles wat de heren aanraakten veranderde in goud. Het kon niet op tot 1966. In een overmoedige bui en met het hem zo bekende cynisme, vertelde John Lennon aan een krant dat hij dacht, dat ze populairder waren dan Jezus Christus. Toen waren de rapen pas echt gaar, in Amerika werden de platen van The Fab Four verbrand en ook in Europa werden ze met argusogen bekeken.
Op 29 Augustus 1966 geven The Beatles hun laatste live concert, de officiële reden was dat ze zich wilden concentreren op studiowerk maar in werkelijkheid was het gebeuren rondom de band ze te groot en vooral te gevaarlijk geworden. Dat stoppen met touren was eigenlijk een zegening voor de Beatles. Na '66 stroomden de creatieve sappen volop. Bij John lennon nog wel het meeste. Die ontmoette in 1966 de avantgarde kunstenares Yoko Ono. Lennon was meteen zwaar onder de indruk en in no-time was het koppel onafscheidelijk. Voor veel fans blijft het moeilijk te verteren, die relatie. Wat zag hij toch in dat warrige mens? Lennon was als jongen student geweest aan de kunstacademie met een grote voorliefde voor de avantgarde, en herkende in de werken en de insteek van Yoko veel van zijn eigen ideeën. Lennon had buiten de Beatles om toen al meer pijlen op zijn creatieve boog. In '64 al publiceerde hij een boekje in Engeland onder de titel In His Own Write en in '65 A Spaniard In The Works. Tot 1968 had Lennon geen enkele muzikale ambitie buiten de beatles om. Dat kwam pas met Yoko Ono. Zij maakte gebruik van Lennon's talenten bij verschillende projecten. Projecten die gezien werden als albums van Lennon, maar eigenlijk waren hetj kunstwerkjes van Yoko Ono en voor de vele fans van Lennon om die reden absoluut niet om aan te horen. Het album: Unfinished Music, No. 1 Two Virgins was een collage van geluiden en geluidsindrukken en zeker geen hit-album. Wat wel een hit was, dat was de hoes van Two virgins. Lennon en Ono helemaal frontaal naakt op de foto en bedenk wel: wij moesten toen in Nederland nog een jaar op Phil Bloom wachten dus dat werd een enorme rel!

In 1969 trouwen John en Yoko op Gibraltar en het paar trek de hele wereld over om te protesteren tegen de oorlog. Ze doen dit met de zogenaamde bed-inns. In elk land dat ze kwamen stonden ze de verzamelde pers te woord vanuit het hotelbed. In dat jaar maakt Lennon nog twee van die verschrikkelijke albums Unfinished Music #2, Life With The Lions en The Wedding Album. Ook deze platen waren bedoeld als kunstobject, niet als muziek. Waar wel muziek in zat was de Plastic Ono Band waar behalve Yoko Ono ook nog Eric Clapton, Klaus Voorman en Alan White in deelnamen. Met deze band ging John lennon wel gewoon op tournee. Volgens Clapton een ramp, want de tour was al besproken voordat de band bestond en de nummers moesten gerepeteerd worden in het vliegtuig!
Ondertussen gaat het The Beatles steeds meer wringen John Lennon wil weg maar op aandringen van zijn manager Alan Klein wacht hij daarmee. Uiteindelijk is het Paul McCartney die er in 1970 een einde aan maakt..tot grote woede van Lennon die in een interview met het Amerikaanse Blad Rolling Stone de mythe rondom de Beatles volledig afbreekt. Hij brengt ook het album John Lennon & The Plastic Ono Band uit eindelijk wel een muziek album een inkijkje in ziel van Lennon die tijdens de opnames bezig aan de oerschreeuw therapie. De plaat is warrig met briljante momenten. Mother gaat inderdaad over zijn moeder en een ander hoogtepunt is Working Class Hero, een venijnige hap naar zijn publiek. In 1971 besluit Lennon naar New York te verhuizen, en vlak voordat hij daadwerkelijk vertrekt brengt hij zijn absolute meesterwerk uit: Imagine. Minder intens dan zijn voorganger maar de muzikant en briljant componist John Lennon schittert hier in al zijn facetten.
Imagine, Jealous Guy... het zijn nummers die tijdloos blijken te zijn. Maar de verhuizing naar New York zou nog een hoop problemen geven.

In New York begint het paar zich politiek te manifesteren. Zo namen zij het op voor Abbie Hoffman en Jerry Rubin, beiden anti-Vietnam activisten. Die politieke betrokkenheid leidde tot het album Sometime In New York City dat in 1972 uitkwam: een album vol met politieke en protest-songs. Maar al dat politieke gedoe had ook een schaduwkant. Lennon kreeg van de Amerikaanse overheid geen verblijfsvergunning. De overheid baseerde zich op een veroordeling wegens marijuana bezit ergens in de 60er jaren. In 1973 werd Lennon te kennen gegeven dat hij Amerika moest verlaten. Lennon ging met full force de strijd aan. November '73 komt de muzikant in Lennon weer naar buiten en hij brengt het album Mind Games uit. De politieke strijdliederen hebben plaatsgemaakt voor meer dichterlijke vrijheden op deze plaat. Eind '73 kwam er een einde aan zijn relatie met Yoko Ono, en John Lennon vertrok naar Los Angeles. Dit verblijf duurde anderhalf jaar en staat in de boeken als de 'Lost Weekend'. Een feestje van 18 maanden. Een feestje met drummer en vriend Jim Keltner, Ringo Starr, Harry Nilsson, natuurlijk Keith Moon en Elton John. Tijdens dit Lost Weekend komt ook de plaat Rock & Roll uit, een verzameling covers die Lennon nog heel goed kende uit zijn Quarrymen tijd. In November '74 komt er weer een regulier album uit, Walls And Bridges. Opgenomen met de “vriendenâ€

_________________
'86 Honda Civic
'92 Volvo 945 B230FB H5


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: John Lennon
Ongelezen berichtGeplaatst: 09 dec 2008, 14:00 
Offline
Bijenkoningin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 feb 2008, 21:48
Berichten: 4074
Woonplaats: Marum
Gisteren was het dus 28 jaar geleden dattie overhoop werd geknald. Op Arrow werd het wederom aangehaald, en trachtte men ieder uur een nummer van Lennon te draaien. Het doet me toch altijd wel wat.

_________________
Mijn Youtube-favorieten 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: John Lennon
Ongelezen berichtGeplaatst: 09 dec 2008, 14:52 
Offline
Duizendpoot
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jun 2008, 18:09
Berichten: 1593
Woonplaats: Hoogeveen
John lennon is niet dood, hij is naar huis :hail: :hail: :hail: :hail:

_________________
Het leven begint bij 40!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: John Lennon
Ongelezen berichtGeplaatst: 10 dec 2008, 11:18 
Offline
Bijenkoningin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 okt 2006, 16:23
Berichten: 3901
Woonplaats: N'veen
ja zelfde als Jim Morrison en Elvis Presley, die leven allebij ook nog. :roll:
Ik ben iedergeval blij dat hun muziek nog voortleeft.

_________________
Je waardeert het goede nooit, pas later wanneer alles voorbij is realiseer je het grote verschil.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling